Иван Костов: Да се сложи край на злоупотребите с търговете

От Дневник

Необходими са драконовски мерки, за да бъдат принудени фирмите да играят честно в търговете за обществените поръчки, заяви лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов в предаването “На четири очи” по Нова телевизия. Досега един от начините за надхитряне на държавата от страна на фирмите е предлагането на ниска  цена, за да се спечели търгът, след което започват анексите, които оскъпяват поръчката. За да се сложи край на тези злоупотреби, Иван Костов предлага в бъдещите търгове да не се допускат фирми, които не са спазили първоначалните си оферти.

Антикризисните мерки трябва да бъдат щадящи за уязвимите социални групи, смята Костов. Необходима мярка е създаването на централен регистър на задълженията на правителстнвото и срок за издължаването към фирмите.
Друга мярка с подобен ефект е елиминиране на инвестиции, които  в краткосрочен период няма да доведат до създаване на работни места.
Костов заяви, че трябва да бъде неутрализирана енергийната мафия от правителството на ГЕРБ. Той призна, че и кабинетът на ОДС не е могъл да се справи с това предизвикателство, макар тогава мащабите на проблема да са били  далеч по-малки.

Published in Dnevnik:

http://dnevnik.bg/bulgaria/2010/03/28/880021_ivan_kostov_da_se_sloji_krai_na_zloupotrebite_s/

Advertisements

About europeanobserver

A digest of relevant political, cultural, and social news and analyses. Блог за политически анализи, културни новини, хумор и всичко любопитно.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s